Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

RUTES

Born 360º Born 360º Born 360º Born 360º

per Rafa Burgos

A 09, Ag 2013 | A | per Rafa Burgos

Born 360º

Sabies que a la Ribera s’hi aixecava un dels palaus més impressionants de Barcelona? Coneixes la història dels genitals de posar i treure de la Font del Geni Català? Saps des d’on va sortir el primer tren de la Península? O que al Pla de Palau es va fer la primera fotografia d’Espanya? Els proposem una passejada pel Born a la recerca d’aquestes i d’altres respostes.

 

Una nova mirada al barri de la Ribera

Fossar de les Moreres

Fossar de les Moreres

El punt de partida no podia ser un altre que la literària església de Santa Maria del Mar: el millor exemple de gòtic català.A partir d’aquí farem un recorregut circular que ens portarà per la Via Laietana, el Pla de Palau, el Mercat del Born, el carrer Flassaders i el de Montcada, fins arribar al Fossar de les Moreres.

Al llarg del passeig descobrirem les anècdotes i les construccions més emblemàtiques d’aquest barri de Ciutat Vella. A més de l’abundor de palaus gòtics, però també d’edificis neoclàssics, noucentistes i de principis del segle XX. Sense deixar de banda una de les primeres obres d’Antoni Gaudí o escultures de Jaume Plensa i Roy Lichtenstein.


“Un dels entorns amb més història de Barcelona per on han passat reis, han estudiat artistes com Picasso, Fortuny…”


Carrer Montcada

Carrer Montcada

Un dels entorns amb més història de Barcelona per on han passat reis, han estudiat artistes com PicassoFortuny o Damià Campeny i s’hi han decidit guerres. Sense oblidar les transformacions arran de l’Exposició Universal del 1888 o la Internacional del 1929. Un viatge circular per saber com vivia la gent de mar o quina transformació va patir l’entorn a mans dels indianos Antonio López o Josep Xifré. Ens esperen, doncs, més de set segles d’història sense sortir del barri: Volta el món i torna al Born!

 
CONTRACTAR LA RUTA
 

Recorregut de la Ruta


VEURE MAPA MÉS GRAN

VEURE RUTA EN PDF