Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

RUTES

Gaudí, l’arquitecte Gaudí, l’arquitecte Gaudí, l’arquitecte Gaudí, l’arquitecte

per Rafa Burgos

A 10, Jul 2013 | A | per Rafa Burgos

Gaudí, l’arquitecte

Antoni Gaudí és l’arquitecte més internacional de Catalunya. La seva obra ha estat reconeguda pels experts d’arreu del món, tot i que en vida del creador va generar molts dubtes i no poques crítiques. La Sagrada Família, potser la construcció més ambiciosa, ha esdevingut icona i pol d’atracció turística de la ciutat de Barcelona.

Però, si parlem de construccions no religioses, hem de fer referència a un territori cobejat per les grans famílies burgeses i aristòcrates de la ciutat: el districte de l’Eixample, entorn conquerit tan bon punt es va aprovar el projecte d’Ildefons Cerdà a mitjan segle XIX.

Casa calvet

Casa calvet

Així doncs, començarem el recorregut a la Gran Via, prop de la plaça Tetuan, on el geni va patir l’accident de tramvia que acabà amb la seva vida. Curiosament, a pocs metres del dramàtic incident −al carrer Casp− Gaudí va aixecar la Casa Calvet, guardonada amb el premi al millor edifici l’any 1900. Únic reconeixement institucional en vida.


 

“… la Casa Calvet, guardonada amb el premi al millor edifici l’any 1900. Únic reconeixement institucional en vida.”

Cafè Torino

Cafè Torino

Des d’allà ens desplaçarem a l’encreuament de la Gran Via amb el passeig de Gràcia: aparador burgès en què l’arquitecte deixaria petjada amb, ni més ni menys, que quatre obres. En parlarem de les dues que ja no hi són: el Cafè Torino i la Farmàcia Gibert.

Un cop recordats aquestes construccions examinarem les façanes de les que sí han arribat als nostres dies: la Casa Batlló i la Casa Milà. Totes dues amaguen moltes històries i anècdotes, a banda de curiosos motius simbòlics.

En resum, i agafant com a excusa aquestes joies modernistes, els proposem fer un recorregut pels carrers de l’Eixample seguint les passes del genial arquitecte; és a dir, conèixer una mica més el tarannà de l’artista amb l’engrescador objectiu de deconstruir el constructor.
 
CONTRACTAR LA RUTA

Recorregut de la Ruta


VEURE MAPA MÉS GRAN

VEURE RUTA EN PDF