Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

RUTES

Passeig de Gràcia: modernisme i luxe Passeig de Gràcia: modernisme i luxe Passeig de Gràcia: modernisme i luxe Passeig de Gràcia: modernisme i luxe Passeig de Gràcia: modernisme i luxe Passeig de Gràcia: modernisme i luxe

per Rafa Burgos

A 09, Ag 2013 | A | per Rafa Burgos

Passeig de Gràcia: modernisme i luxe

El passeig més burgès de la ciutat de Barcelona (a diferència, per exemple, de La Rambla, més interclassista) és un museu d’arquitectura modernista a l’aire lliure. No cal parlar de la Casa Milà, la Casa Batlló, l’Amatller o la Lleó Morera per adonar-se de l’excepcionalitat d’unes construccions que van ser l’aglutinador del Modernisme,
un moviment artístic que ha acabat esdevenint el Renaixement per a Catalunya.

 

Bressol del modernisme i aparador del luxe

Però aquesta és només una, i potser la més coneguda, de les imatges que ofereix aquest elegant bulevard. Des de fa uns anys els locals comercials han anat canviant de propietaris: les seus bancàries cedeixen terreny a les firmes de moda més exclusives del món.

“…les seus bancàries cedeixen terreny a les firmes de moda més exclusives del món.”

Loewe

Loewe

La singular arquitectura i les boutiques −com ara Chanel, LoeweDolce&Gabbana, Valentino, Bvlgari, Hermés o les barcelonines Furest i Santa Eulàlia− han posicionat el carrer, segons els especialistes, entre els deu millors del món i on es concentra un major número de botigues de luxe; fins al punt que algunes firmes esperen anys per aconseguir obrir-hi seu.

Us proposem un recorregut per descobrir la història de la seva formació −lligada a la de l’Eixample− així com les anècdotes més sucoses dels seus habitants i l’origen de les marques més selectes. Queda molt lluny, doncs, l’ordre reial del 1824 on Ferran VII va fer condicionar aquest fangar que unia la ciutat antiga amb la vila de Gràcia. Unes obres que, curiosament, es van finançar gravant amb vint reals de velló cada porc que es sacrificava a la ciutat de Barcelona.

Uns orígens poc nobles per a un entorn on, avui dia, comparteixen veïnatge els hotels de gran luxe amb les millors joieries; alguns d’aquests establiments estan ubicats als locals d’uns edificis modernistes amb decoracions que conviden el passejant a practicar, com deia Josep Pla, l´art de badar.

 

OPCIÓ:

  • Visita al Museu del Perfum (suplement de 5 euros). Una petita joia que aplega més de 7.000 flascons i que ens permet conèixer la història de la perfumeria en un període que abasta de l’època egípcia fins a l’actualitat. Alguns dels objectes exposats van pertànyer a Grace Kelly, Maria Antonieta o van ser dissenyats per Salvador Dalí.

 
CONTRACTAR LA RUTA

Recorregut de la Ruta


VEURE MAPA MÉS GRAN

VEURE RUTA EN PDF