Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

RUTES

La ruta de la corrupció. El poder sota sospita

per Rafa Burgos

A 01, Maig 2014 | A | per Rafa Burgos

La ruta de la corrupció. El poder sota sospita

Via Barcelona i Rafa Burgos us proposen la que potser serà la ruta més impactant i arriscada de la temporada.

Una visita per tot allò que s’amaga rere la Barcelona de postal: casos de corrupció, connivències polítiques, multinacionals amb manca d’ètica, evasors fiscals catalans o, fins i tot, el paper dòcil de molts mitjans de comunicació.
Llegir més..

Barcelona: salut i metges Barcelona: salut i metges Barcelona: salut i metges Barcelona: salut i metges

per Rafa Burgos

A 10, Ag 2013 | A | per Rafa Burgos

Barcelona: salut i metges

La ciutat de Barcelona és un referent internacional pel que fa a institucions i centres d’investigació en diferents especialitats mèdiques. Assolir aquesta fita no ha estat pas fàcil. Per entendre el procés els proposem una visita per conèixer algunes d’aquestes institucions, així com els cognoms més internacionals que ha donat la ciència a casa nostra.

Llegir més..

Barcelona en femení: muses, dives i creadores Barcelona en femení: muses, dives i creadores Barcelona en femení: muses, dives i creadores Barcelona en femení: muses, dives i creadores

per Rafa Burgos

A 09, Ag 2013 | A | per Rafa Burgos

Barcelona en femení: muses, dives i creadores

La ciutat de Barcelona ha estat l’escenari ideal per a que moltes dones poguessin desenvolupar les seves arts. Tot i que no els ha estat mai fàcil, sobretot a finals del segle XIX, algunes van arribar a ser admirades arreu del món. Bé nascudes a la ciutat o foranes, totes van voler aprofitar l’aparador d’una metròpoli que volia ser com París.

Llegir més..

Gaudí, l’arquitecte Gaudí, l’arquitecte Gaudí, l’arquitecte Gaudí, l’arquitecte

per Rafa Burgos

A 10, Jul 2013 | A | per Rafa Burgos

Gaudí, l’arquitecte

Antoni Gaudí és l’arquitecte més internacional de Catalunya. La seva obra ha estat reconeguda pels experts d’arreu del món, tot i que en vida del creador va generar molts dubtes i no poques crítiques. La Sagrada Família, potser la construcció més ambiciosa, ha esdevingut icona i pol d’atracció turística de la ciutat de Barcelona.

Llegir més..

Viatge al voltant de Plaça Catalunya Viatge al voltant de Plaça Catalunya Viatge al voltant de Plaça Catalunya Viatge al voltant de Plaça Catalunya

per Rafa Burgos

A 09, Febr 2013 | A | per Rafa Burgos

Viatge al voltant de Plaça Catalunya

El centre per excel·lència de Barcelona és, potser, un dels espais més desconeguts pels barcelonins. Fins a dia d’avui no s’ha pogut posar ordre a un espai on urbanísticament ha primat sempre el campi qui pugui. El projecte de l’Eixample de l’enginyer Ildefons Cerdà preveia una petita illa de cases, la número 39, tot i que va acabar sent –a finals del segle XIX− Llegir més..