Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

RUTES

El Quixot i Barcelona Augusto Ferrer Dalmau Nieto (Barcelona 1964). Fuente: Internet El Quixot i Barcelona El Quixot i Barcelona Carrer de Cervantes

per Rafa Burgos

A 12, Ag 2013 | A | per Rafa Burgos

El Quixot i Barcelona

En un lugar de la Mancha, de cuyo nombre no quiero acordarme… Així comença una de les obres més universals de la literatura. Una indeterminació que Cervantes no va tenir en compte a l’hora de parlar de Barcelona. L’escriptor va conèixer la ciutat i la seva estada va quedar reflectida a les històries del Cavaller de la Trista Figura. L’estima amb què retrata Barcelona no és comparable a cap altre lloc que apareix al Quixot.
Llegir més..

Barcelona: salut i metges Barcelona: salut i metges Barcelona: salut i metges Barcelona: salut i metges

per Rafa Burgos

A 10, Ag 2013 | A | per Rafa Burgos

Barcelona: salut i metges

La ciutat de Barcelona és un referent internacional pel que fa a institucions i centres d’investigació en diferents especialitats mèdiques. Assolir aquesta fita no ha estat pas fàcil. Per entendre el procés els proposem una visita per conèixer algunes d’aquestes institucions, així com els cognoms més internacionals que ha donat la ciència a casa nostra.

Llegir més..

El Barri Gòtic El Barri Gòtic El Barri Gòtic El Barri Gòtic

per Rafa Burgos

A 10, Ag 2013 | A | per Rafa Burgos

El Barri Gòtic

El Barri Gòtic de Barcelona és un conjunt monumental en ple centre de la ciutat. Des de l’època romana –i gairebé coincidint amb els límits de l’antiga Barcino− ha estat el centre econòmic d’una de les poblacions comercialment més actives de tota la Mediterrània.Un recorregut pausat pels seus carrers farà trobar al curiós un reguitzell d’edificis i places de gran valor arquitectònic.

Llegir més..